Crida – Fòrum Social Català 2014

fscatSeguint l’estela de les edicions dels anys 2008, 2010 i 2012, el Fòrum Social Català (FSCat) torna el 2014 per oferir un espai de reflexió, trobada i confluència a la ciutadania i als moviments socials catalans, permedadvice.net proposar un altre món possible davant aquest model capitalista que dia rere dia aprofundeix en les seves polítiques capitalistes i neoliberals, espoliant els recursos dels pobles dels països més empobrits. L’aparició de la crisi ha mostrat obertament que aquest espoli també s’està fent a casa nostra, i és per això que cal fer front els dictats de la troika i les polítiques i pressupostos antisocials dels governs espanyol i català, per tornar a proclamar que un altre món és urgent i necessari.

El Fòrum Social Mundial de Tuníssia, celebrat el 2013 va suposar el tret de sortida per emprendre un nou procés del FSCat, com a espai i procés aglutinadors de les lluites i alternatives socials a Catalunya, des de la doble perspectiva local i global, i amb la voluntat de complementarietat i confluència amb les diferents lluites sorgides darrerament . D’altra banda, Catalunya viu un moment d’especial efervescència política de lluita social i nacional, amb un gran número de persones al llindar de la marginació social i laboral, una reducció del ja de per sí precari estat de benestar assolit i amb l’oportunitat d’exercir el dret a l’autodeterminació.

Aquesta cruïlla històrica suposa un repte que fa més necessari que mai que treballem plegats, respectant la nostra diversitat però sumant forces per transformar el nostre país. Són molts els moviments, col·lectius, organitzacions entitats i plataformes catalanes, de diferents trajectòries i sectors, que han donat un pas endavant per proposar alternatives a un capitalisme que decideix des de les polítiques socials i econòmiques, fins al model polític que ens governa. En aquest sentit, malgrat la greu crisi social, econòmica i política que estem vivint, constatem que un altre món ja s’està construint amb les incipients alternatives econòmiques, socials i polítiques que des de la societat civil s’estan promovent al nostre territori i arreu el món.

En aquesta nova edició del FSCat, volem fer un exercici de reflexió col·lectiva de com podem assolir la defensa dels drets necessaris que ens són propis, i fer-lo mitjançant la resistència i la desobediència no violentes, amb l’exercici d’una es.medadvice.net/premier-salt-scrub/veritable democràcia. Cada cop som més i més diverses, cada cop tenim més capacitats per fer canviar les coses, cada cop estem més a prop de decidir com ha de ser aquest altre món, aquesta altra Catalunya que podem construir des de baix, des de la participació de les persones en la societat, des dels moviments socials, des del carrer, des de les assemblees de barri, des de les plataformes de lluita i de construcció d’alternatives.

Vivim un moment en que s’obre una gran oportunitat per construir una altra Catalunya possible i el FSCat vol ser una eina important en aquest procés, que hem de fer possible entre tots i totes. És per això que proposem a totes les persones, moviments, plataformes, col·lectius, organitzacions de totнайти работу в нижнем новгороде àmbit i tothom que lluiti a nivell local i/o global adherir-se a la CRIDA – enviant un email a info@forumsocialcatala.cat o bé entrant aquí – i participar en aquest procés de construcció de l’FSCat 2014 que tindrà lloc els dies 11, 12 i 13 d’abril de 2014.

 

3 pensaments a “Crida – Fòrum Social Català 2014”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un altre món és possible