FSCat 2012

 El procés del Fòrum Social Català 2012 ja està en marxa. Participa-hi!

  Adhereix-t’hi   Consulta les propostes  

Ja pots veure quasi 60 videos breus sobre https://jobitel.com les propostes presentades 

De la trobada del 5 de работа москва maig han sorgit una desena de projectes de confluència entre diverses propostes. Molt aviat es podran consultar de cara a suscitar la implicació i suport de la ciutadania.

Els projectes es presentaran breument en el Fòrum dels Pobles el diumenge 13M a la tarda a Pça Catalunya.

El 9 de juny esmedadvice.net presentaran aquells que hagin tingut més suport en l’acte final del FSCat 2012.

*   *   *

Nous passos del procés del Fòrum Social Català

Dissabte 5 de maig: Trobada de Confluència en Projectes d’11 a 19h

a Àgora Catalunya, Pça Catalunya 9, 4t, 2a (cantonada amb Rbla Catalunya)

Dissabte 9 de juny: Sessió d’exposició pública dels resultats del FSCat (es posposa l’assemblea del 6 de maig)

Els tres darrers dissabtes d’abril hem compartit quasi 8propostes i hem començat a establir confluències entre moltes d’elles, amb l’objectiu de poder oferir a la ciutadania menys propostes però més potents! Ara, en calent, cal donar el següent pas i, en canvi, donar-nos temps – fins el 9 de juny – abans de fer públics els nous projectes compartits i les activitats presentades.

Tal com havíem previst, el proper dissabte 5 de maig ens trobem per confluir en Equips de projectes aquelles propostes presentades que són processos o campanyes. Es tracta de veure com enfortir-les, amb https://jobitel.com equips més grans i amb sinergies entre organitzacions complementàries.

Podeu veure gran part de les intervencions de les 3 trobades enregistrades en video (amb quasi mil visites).

La trobada del dissabte 5 de maig (confirmeu assistència i dinar) tindrà 4 parts:

11-12h: A. Presentació breu dels possibles Projectes de confluència, sorgits en les 3 trobades d’abril.

12-14h: B. Reunió matí simultània d’alguns Equips de projectes (amb un guió per concretar-los). Els participants trien el projecte en que volen implicar-se.

14-16h: Dinar al mateix local (reservar)

16-18h: C. Reunió tarda simultàniaes.medadvice.net/premier-salt-scrub/ d’altres Equips de projectes (amb un guió per concretar-los). Els participants trien el projecte en que volen implicar-se.

18-19h: D. A partir dels plans concretats dels Equips de projectes, elaborarem un Comunicat sobre el FSCat convocant a la sessió d’exposició pública dels resultats del FSCat 2012 (projectes i activitats) pel 9 de juny, tot animant la ciutadania en general i els participants en les accions del 12M 15M, a recolzar els projectes o a implicar-s’hi.

Els proponents estan convidats a plantejar possibles projectes de confluència a partir d’una o vàries de les propostes (de processos o campanyes) presentades al FSCat, abans del divendres 4 de maig a les 14h.

Si vols conèixer i implicar-te en Projectes socialment transformadors per fer possible un altre món, no oblidis registrar-te a la trobada del dissabte 5 de maig!

Més info a www.forumsocialcatala.cat/ Facebook / Twitter: @FSCat2012 #FSCat #FSCat2012

…………………………………………………..

Programa de les Trobades sobre Propostes del 14, 21 i 28 d’abril, i 5 de maig, per conèixer les propostes, articular-les i donar-hi suport.

El Fòrum Social Català et convida a participar en la construcció de la societat que volem.

La teva opinió i implicació són necessàries per obrir i generar nous horitzons.

Vine a conèixer, a articular o a recolzar les gairebé 90 propostes elaborades per persones i col·lectius que les aporten al procés de fer possible un altre país i un altre món.

Per fer més efectiva la teva participació cal llegir prèviament les propostes . Durant la sessió, cada proposta es presentarà en 6 minuts.  Llegir-les et permetrà preparar els suggerimentsнайти работу в нижнем новгороде i les interacccions que vulguis aportar a les sessions que pensis assistir.

Presentació – articulació de propostes per eixos temàtics

Espai Àgora Cat (pl. Catalunya, 9, 4.ª 2.ª – cantonada Rambla Catalunya)

Horaris Dissabte 14 d’abril Dissabte 21 d’abril Dissabte 28 d’abril
10:00 a 11:45 h Drets ecològics Drets econòmics Cultura de la pau
12:15 a 14:00 h Drets polítics Drets econòmics Drets culturals
16:00 a 17:45 h Drets polítics Drets econòmics Drets socials
18:15 a 20:00 h Drets polítics Drets econòmics Drets socials

Ja pots trobar el programa detallat

Visió de conjunt i de futur del procés

Dissabte 5 de maig (d’11 a 19h)

Per organitzar el procés, registra’t a les trobades emplenant la butlleta que trobaràs aquí. També pots reservar els dinars. Si tens dificulats per fer-ho al web, envia un correu a info@forumsocialcatala.cat indicant els dies que participaràs.

Les organitzacions que volen adherir-se i donar suport econòmic a l’autonomia del procés del FSCat 2012 poden fer-ho abans del 14 d’abril.

Fins aviat!

Més informació:

Facebook Twitter: @FSCat2012   #FSCat   #FSCat2012  http://www.forumsocialcatala.cat

 

Propostes per fer possibles un altre país i un altre món

Tothom comparteix que vivim en una profunda crisi. Però des dels poders que l’han provocat i que se’n beneficien ens diuen que no hi ha res més a fer que acceptar les retallades. Una gran part de la intel·lectualitat i dels mitjans ens diu que no hi ha més opcions, que no hi ha idees ni propostes alternatives a un sistema que ha fet fallida.

Davant d’aquesta situació, des del Fòrum Social Català volem mostrar que sí hi ha propostes per fer possibles un altre país i un altre món. Propostes de vida alternativa que funcionen des de fa anys, propostes de noves formes imaginatives de resistència, propostes de noves regles de joc polític i econòmic, propostes per organitzar accions comunes transformadores, propostes de nous models d’organització social alternatius al sistema dominant.

I per mostrar aquestes propostes no semblen adequats els formats de trobada del FSCat realitzats en les edicions anteriors, en què simultàniament diversos grups exposaven les seves idees o https://xjobs.org lluites. Volem superar les rutines per afrontar l’oportunitat que ens ofereix la crisi, volem donar-nos el temps per llegir i escoltar les propostes d’altres sectors, d’altres grups per eixamplar les nostres visions i fer les nostres accions més efectives, volem superar la dispersió immobilitzadora i aprendre a generar participativament prioritats i consensus que engresquin l’acció de la ciutadania.

Per això la ciutadania i els col·lectius (assemblees, organitzacions, xarxes…) estem convidats a fer conèixer les nostres propostes (idees, experiències, projectes…) en el marc del FSCat per tal de:

  • Donar visibilitat a les propostes i a les persones i col·lectius que les presenten,
  • Crear la dinàmica per poder-les millorar, gràcies a compatir-les i contrastar-les,
  • Facilitar la sinergia, l’articulació entre propostes semblants o complementàries, d’aquí i d’arreu del món.
  • Tenir l’oportunitat de coordinar iniciatives, grups, plataformes…
  • Oferir a la ciutadania propostes sòlides prioritzades per la seva viabilitat i capacitat de transformació estructural.

En les trobades temàtiques que el FSCat convoca pels dissabtes 14, 21 i 28 del mes d’abril, i en l’assemblea final del 5 i 6 de maig, es tractaran les propostes que s’han presentat abans del 30 de març.

Si volem fer créixer les experiències reeixides, si volem millorar les idees, si volem articular els nostres projectes, si volem enfortir el procés comú de transformació social que el moment demana… no dubtem a presentar les nostres propostes i a interactuar amb els altres!

Aquí i arreu, som molts més dels que elles volen i diuen… però ningú no ho farà per nosaltres!

Més informació:

Facebook Twitter: @FSCat2012   #FSCat   #FSCat2012  http://www.forumsocialcatala.cat

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un altre món és possible