Cap el III FSCat

CRIDA FSCat 2012.  Inici el 28 de gener!  

L’any 2011 serà recordat com l’inici del canvi cap a un altre món que sabem que és possible. Un any en què persones de tot el planeta hem sortit unides al carrer en un crit d’indignació contra la injustícia, la corrupció i el saqueig. Un crit mut en boca de les víctimes de dictadures i democràcies segrestades pels poders polítics i financers que tenen com objectius acumular més i més riquesa i poder  sense importar-los la voluntat ni el benestar de les persones o la destrucció del nostre planeta.

Els nostres governants no tenen cap intenció d’oferir una alternativa que beneficiï el conjunt de la ciutadania, així que és el moment de passar a l’acció i ser nosaltres, les persones, qui ens encarreguem de donar-li sentit a la paraula “democràcia”.

És per això que fem una crida a totes les persones i agrupacions perquè s’involucrin activament en un procés de creació col·lectiva d’una democràcia feta per i per a les persones, posant en comú propostes i coneixements dins del marc d’un projecte global integrador amb capacitat organitzativa i difusora. Tot això amb la clara intenció dedesenvolupar i oferir solucions concretes a les demandes socials i polítiques.

Per això us convidem a participar en aquest procés que començarà el 28 de gener amb una mobilització de protesta contra el Fòrum Econòmic Mundial de Davos, on es reuneixen anualment els líders polítics i financers per discutir el rumb que ha de dur el món. Aquesta protesta donarà pas durant els següents mesos a un procés simultani de creació, debat i aprenentatge obert a tothom que hi vulgui participar.

Tenim clars els objectius: fer realitat aquest altre món possible.

*   *   *

El procés de preparació durant 2011

Organitzacions del Fòrum Social Català recolzen les acampades del indignats 

El Fòrum Social Mundial va sorgir després de les mobilitzacions antiglobalizació dels anys 90 i ha anat afavorint, amb multitud de Fòrums Socials durant 10 anys, la lliure articulació dels moviments i de les lluites socials, tot mostrant que un altre món és possible i necessari.

Les organitzacions sota signants, membres del Fòrum Social Català recolzem el moviment dels indignats com a espai d’expressió i de generació d’una nova cultura política ciutadana, que reclama i experimenta una democràcia real basada en l’auto-organització.

Demanem la dimissió del Conseller d’Interior, Felip Puig, com a màxim responsable de la provocació violenta i de la mentida institucional, no sols perquè la seva actuació posa en perill les llibertats civils en el nostre país, sinó perquè és expressió del tipus de política que indigna encara més la ciutadania.

Des de les nostres organitzacions convidem tothom a participar activament en els comissions, assemblees i activitats, tot respectant i aprenent del procés, i, alhora, tot aportant els coneixements, recursos i contactes que hem generat en els nostres Fòrums i en els del Fòrum Social Mundial, els darrers 10 anys.

En concret, cada organització ofereix un seguit de recursos (informació i propostes sobre temes concrets, amb xerrades, documents, campanyes…; locals, equipaments…) per aquelles comissions i assemblees que ho desitgin.

– Organitzacions signants 

Un altre món és possible des de les places dels nostres pobles, barris i ciutats!

 

Reinventem el Fòrum Social Català

S’obre el procés del III Fòrum Social Català en un context de crisi financera i social.

Fem una crida a tots els col·lectius i moviments, a totes les entitats i persones a trobar-nos el proper dimecres 1 de juny per reinventar el Fòrum Social Català.

Volem construir un forum que sigui molt més que un aparador.

Volem enxarxar-nos amb tots aquelles col·lectius que combatem la crisi.

Volem coordinar-nos totes les lluites.

Volem anar més enllà..

Trobem-nos el proper dimecres 1 de juny a les 19:30h al C/Rivadeneyra 6, 3er. Convertim la nostra indignació, en acció conjunta!

Comencem a preparar el Fòrum Social Català de 2012!!!!

Des de la celebració del Fòrum Social Mundial de Dakar (Febrer 2011) i de diversos debats i tallers sobre el passat, present i futur dels fòrums, hem anat multiplicant les veus que demanen la celebració d’un nou Fòrum Social Català. El passat 30 de març ens vam reunir en assemblea del FSCat unes quantes activistes i, entre d’altres coses, es decidir donar el tret de sortida per al Fòrum Social Català de 2012.

Axí, després de dos edicions del FSCat, tornem a posar-nos en marxa! La idea és fer una primera reunió de pluja d’idees, amb els caps nets de preconcepcions sobre el que ha de ser o deixar de ser un fòrum, us proposem debatre en profunditat el model de fòrum que volem, per construir-lo des de l’experiència acumulada però sense por a provar noves formes.

Ens trobarem dimecres 27 d’abril, a les 19 h a Rivadeneyra 6 (3r pis)

– Acta de l’Assemblea (27 d’abril de 2011)

Com es pot participar al Fòrum Social Català?

La participació al procés d’organització del FSCat és oberta a totes les entitats i persones de la societat civil i els moviments socials que s’hi sentin identificades i s’hi vulguin implicar. Els organitzadors del FSCat s’encarregaran exclusivament de facilitar la realització de les activitats proposades i recollides a través dels processos participatius oberts del FSCat (assemblees, comissions, grups de treball, etc.)

Hi ha una llista de distribució per coordinar/organitzar/comunicar-nos. Si us voleu subscriure ho podeu fer a la pàgina web:

http://llistes.moviments.net/cgi-bin/mailman/listinfo/fscat

Animem els moviments socials catalans a participar en el procés que ens ha de portar cap a la celebració del III FSCat

Què és el Fòrum Social Català?

El Fòrum Social Català (FSCat) és un espai de trobada obert, divers, plural, no confessional, no governamental i no partidari. És un espai d’intercanvi d’experiències, de debat, de mobilització i d’articulació d’entitats i de moviments socials que rebutgen el model actual de desenvolupament dels pobles i que es troben en un procés permanent de recerca i construcció d’alternatives.

El FSCat pretén estimular la reflexió i l’acció a partir d’una democràcia veritablement participativa, pel que fa a les dinàmiques polítiques, econòmiques i socials actuals i proposar alternatives que se centren en l’atenció de les necessitats de l’ésser humà i del respecte a la natura.

El FSCat vol articular de manera descentralitzada i en xarxa a entitats i moviments socials amb inquietuds similars, involucrats en accions locals i/o internacionals.

El FSCat està obert a totes les entitats, col·lectius i persones de la societat civil dels països catalans, amb l’excepció dels partits polítics, organitzacions governamentals, militars o violentes.

This affordable-papers.net type of customer service will be quite easy for any small business to obtain, the amount of hard work they will be doing is also quite minimal, provided that they find the proper individuals to work for them and this is accomplished in a good environment with a great customer service.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un altre món és possible