Manifest 28G

Manifest 28G llegit davant el Parlament per Arcadi Oliveres en PDF

Manifest del FSCat, gener de 2012


No a la dictadura financera!
Aturem les retallades!

Ens trobem en un moment de greu crisi del sistema, conseqüència de la cobdícia de banquers i grans empresaris i del malbaratament dels recursos públics -salvant bancs i fent obres faraòniques…- que ha mostrat la cara més ferotge del capitalisme neoliberal i de la globalització.

La crisi econòmica ha mostrat l’estat del benestar precari en el que vivim, una manca de llibertats democràtiques i una societat fortament desigual que va camí de la fractura social.

L’única recepta que ens proposen i imposen és la neoliberal: retallar la despesa pública i augmentar els impostos als mateixos de sempre. Les grans fortunes, unes poques famílies i grans corporacions queden de nou excloses, continuen evadint impostos, quan el que toca buscar solucions i contribuir pel bé comú.

A Catalunya més de 742.000 persones estan a l’atur, 1 de cada 5 catalanes és pobre. Però tot i això, els béns de luxe que només es poden permetre uns pocs baten records de ventes. Els hospitals tanquen plantes senceres i serveis d’urgències, els Centres d’Atenció Primària redueixen els horaris, l’educació pública cau en el més absolut oblit, s’executa pràcticament un desnonament cada hora, s’expulsa dels serveis socials els més pobres i així i tot, els grans consorcis empresarials augmenten els beneficis mentre es dediquen a reduir les plantilles.

Aquests dies es reuneixen a la ciutat suïssa de Davos, en el Fòrum Econòmic Mundial, els més rics del planeta per continuar imposant-nos més retallades i menys serveis públics, per silenciar les primaveres àrabs i els moviments d’indignats d’arreu. Per això, és urgent i necessari que la ciutadania prenguem el carrer per fer sentir la nostra veu i la de les persones més desafavorides. És més urgent que mai que canviem el rumb de les polítiques neoliberals
que només beneficien als més rics, al l’1% de la població mundial que acumula prou riquesa per exercir un enorme poder sobre els països i els pobles.

Cal canviar el model econòmic i social que ens ha fet preocupar-nos més salva els bancs i els especuladors i condemna les persones. Cal canviar aquesta democràcia imperfecta que manté en el poder als mateixos de sempre al servei dels més rics.

Volem una Catalunya sens exclusió, sense pobresa, sense atur, sense desnonaments, sense corrupció, sense racisme, sense discriminació, sense violència masclista… Volem una Catalunya i un món just, en pau, solidari i amb drets socials per a tothom. Està a les nostres mans construir un nou món. Perquè nosaltres som la veritable majoria. Perquè tenim dret a decidir el nostre futur. Perquè si convertim les propostes en projectes, si ens unim i alcem la nostra veu, el canvi serà possible.

Avui comencem el Fòrum Social Català 2012, com un procés de posada en comú de propostes de transformació social. Convidem tota la ciutadania i les organitzacions a expressar, compartir i aplicar propostes de canvi.

Passem de la indignació a l’acció. No a la dictadura financera! Aturem les retallades!

Una altra política és possible! Una altra economia és necessària!

Fem possibles una altra Catalunya i un altre món!

Barcelona, 28 de gener de 2012

*    *    *

Crida manifestació #28G FSCat (en PDF)

No a la dictadura financera. Aturem les retallades!

Ens trobem en un moment de greu crisi del sistema, conseqüència de la cobdícia de banquers i grans empresaris i del malbaratament dels recursos públics -salvant bancs i fent obres faraòniques…- que ha mostrat la cara més ferotge del capitalisme neoliberal i de la globalització. La crisi econòmica ha mostrat l’estat del benestar precari en el que vivim, una manca de llibertats democràtiques i una societat fortament desigual que va camí de la fractura social.

Mentre que a Davos, al Forum Economic Mundial, els més rics es reuneixen per consolidar el neo-liberalisme, a Catalunya més de 742.000 persones estan a l’atur, 1 de cada 5 catalanes està empobrida. Però tot i això, els béns de luxe que només es poden permetre uns pocs baten records de vendes. Els hospitals tanquen plantes senceres i serveis d’urgències, els Centres d’Atenció Primària redueixen els horaris, l’educació pública cau en el més absolut oblit, s’executa pràcticament un desnonament cada hora, s’expulsa dels serveis socials els més pobres i així i tot, els grans consorcis empresarials augmenten els beneficis mentre es dediquen a reduir les plantilles.

Per això, és urgent i necessari que la ciutadania prenguem el carrer per fer sentir la nostra veu i la de les persones més desafavorides. És més urgent que mai que canviem el rumb de les polítiques neoliberals que només beneficien als més rics, al l’1% de la població mundial que acumula prou riquesa per exercir un enorme poder sobre els països i els pobles.

Per això, des del Fòrum Social Català, espai de trobada obert, divers, plural, no confessional, no governamental i no partidari, que aplega més de 300 organitzacions, cridem tota la ciutadania a fer sentir la seva veu el proper dia 28 de gener a les cinc de la tarda a una manifestació sense banderes ni sigles, que sortirà de Plaça Catalunya / Ronda Sant Pere. Confluirem en el recorregut de la manifestació amb Plataforma Prou Retallades  quu sortirà de Rambla Catalunya/ Ronda Universitat.

Perquè tenim dret a decidir el nostre futur. Perquè si convertim les propostes en projectes, si ens unim i alcem la nostra veu, el canvi serà possible.

Passem de la indignació a l’acció! No a la dictadura financera! Aturem les retallades

Una altra política és possible! Una altra economia és necessària!

Fem possibles una altra Catalunya i un altre món!

Atenció!

Les organitzacions ja poden adherir-se a la manifestació i al procés del FSCat del 2012, tot enviant un correu a info@forumsocialcatala.cat

A l’Assemblea del 28 de gener, a les 11h del matí, es presentarà el procés del FSCat i s’acordaran les aportacions econòmiques que han de garantir la seva independència, com en les edicions anteriors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un altre món és possible